Zihinsel Yetersizlik
Zihinsel yetersizliği olan veya olmayan çocukların her birinin öğrenme stili ve öğrenme hızı değişiklik göstermektedir. Zihinsel yetersizliği olan çocuklar akranlarından gelişimsel olarak geri kalmakla beraber, gelişim düzeylerine
devamı…
Fizik tedavi ve rehabilitasyonun amacı çocukların, en temel, fizyolojik ve çevresel kısıtlılıklarını en aza düşürmek, fonksiyonel ve psikolojik bağımsızlıklarını maksimum seviyeye çıkararak yaşam kalitelerini arttırmaktır.
devamı…
Down Sendromu insanın en küçük yapı taşı olan kromozom sayısındaki bir sorundan kaynaklanır ve insanlarda en sık görülen kromozom farklılığıdır. (Canlı doğumlarda sıklığı 1/ 850’dir, genel itibari ile anne yaşı arttıkça daha sık görülür.)
devamı…
Dil ve Konuşma Bozuklukları
Çocuğun işitmesine ve konuşmasına engel oluşturan patolojiler araştırılmalıdır. Psikolojik bir engel varlığı sorgulanmalıdır. Daha sonra yaşıyla uyumlu gelişim testi, zeka testi değerlendirmeleri yapılmalıdır. Ayrıca kas ve sinir sistemini etkileyebilecek rahatsızlıklar araştırılmalıdır.
devamı…
Otizm Spektrum Bozukluğu yaşamın erken zamanlarında başlayan ve yaşam boyu süren; sosyal ilişkiler, iletişim, davranış ve bilişsel gelişimde gecikmeye sebep olan nörobiyolojik kökenli bir bozukluktur. Beyin gelişimine ait bir bozukluğun neticesi olarak ortaya çıkar.
devamı…
Özgül öğrenme güçlüğü tanısını uzman bir ekip (psikolog, çocuk psikiyatrisi ve özel eğitim uzmanı) koymalıdır.
devamı…